1. Într-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sare și piper . Adaugă ciupercile și slănina tăiată în cubulețe și înăbușite separat. Pune apoi ciolanul tocat mărunt și pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine.
2. Compoziția astfel obținută trebuie să fie bine legată. Dacă este prea moale, mai adaugă pâine înmuiată în lapte.
3. Spală bine carnea și tai-o în așa fel încât să obții o bucată mai mare. Bate-o ușor cu ciocanul pentru șnițele. Condimenteaz-o pe toate părțile cu sare, maghiran și rozmarin.
4. Pune în mijloc amestecul de ouă și afumătură și rulează. Leagă strâns cu ață de bucătărie. Așază rulada într-un vas termorezistent și stropește cu ulei și vin.
5. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-50 de minute. Din când în când, stropește cu sosul format în tavă. Servește alături de cartofi nature și varză de Bruxelles înăbușită în unt.
credit foto: Photoland/Profimedia
800 pulpă de miel dezosată
4 felii de pâine
200 ml lapte
4 ouă
100 g slănină
100 g ciolan afumat
100 g ciuperci
200 ml vin alb
100 ml ulei
piper
maghiran
rozmarin
sare
Adaugă comentariu