Rulada de porc cu omletă poate ţine locul unei fripturi alese sau poate fi servită ca aperitiv la o masă festivă.
Ingrediente (8 porții)
- 500 g carne de porc
- 2 ouă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură de smântână
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă pastă de roşii
- cimbru
- sare
Încearcă și: Porc dulce acrișor, rețeta lui Jamie Oliver
Mod de preparare
Curăţă morcovul, spală bine dovlecelul şi taie-le în cuburi mici, apoi pune-le la fiert în apă cu sare.
Între timp, taie carnea astfel încât să obţii o bucată mare şi bate-o cu un ciocan de şniţele. Dă-i un praf de sare.
După ce legumele s-au fiert, scurge-le şi dă-le un praf de sare.
Bate bine ouăle cu smântâna şi pune-le la prăjit într-o tigaie, în puţin ulei încins. După un minut, pune în omletă şi legumele şi mai lasă-le încă două minute la foc mic.
Răstoarnă omleta peste carne şi rulează cât mai strâns, leagă cu o sfoară şi pune rulada într-o tavă de copt.
Unge-o cu unt, apoi amestecă sosul de soia cu pasta de roşii şi toarnă deasupra.
Adaugă în tavă o ceaşcă de apă şi dă la cuptor, încins în prealabil.
Din când în când stropeşte friptura cu sosul format în tavă. Lasă la foc potrivit cam 90 de minute. Stinge focul şi lasă rulada să se răcească în tavă.
Tai-o numai după ce s-a răcit şi serveşte cu garnitură de legume sau paste de orez.
Poftă bună!
Încearcă și: Ruladă de somon
Sursă foto: Photoland/Profimedia
Adaugă comentariu