Ruladă de porc cu pastă de smochine și migdale

1. Taie carnea pe lung în așa fel încât să obții o bucată mai mare. Bate-o ușor cu ciocanul, după care condimenteaz-o cu sare și piper.

2. Separat, călește în ulei de măsline ceapa și usturoiul zdrobit. Oprește focul și adaugă pătrunjelul, smochinele, măslinele și migdalele tocate. După ce s-a răcorit, încorporează gălbenușul și zeama de la jumătate de lămâie. Adaugă pesmet până când obții o pastă bine legată. Potrivește gustul de sare.

3. Umplutura astfel obținută întinde-o pe bucata de carne. Rulează ușor și leagă cu sfoară alimentară. Așază rulada într-o tavă termorezistentă și stropește cu ulei și puțină apă.  

4. Lasă la cuptor, la foc moderat, 45 de minute. Spre final, stropește cu sosul de roșii. Servește alături de cartofi cu rozmarin.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Prepelite cu mandarine confiate

Poza principala

rulada_smochine_mica.jpg

800 g pulpă de porc

100 g smochine uscate 

50 g măsline verzi 

50 g migdale 

1 ceapă

1 gălbenuș 

100-150 g pesmet

2 căței de usturoi 

½ lămâie 

50 ml sos de roșii

1 lingură cu pătrunjel tocat 

4 linguri cu ulei de măsline 

sare 

piper

 

Buturugi cu piure de avocado

Dacă vrei să încerci o rețetă nouă pentru o masa festiva, această ruladă cu umplutură exotică este cea mai potrivită alegere.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE