1. Taie carnea pe lung în așa fel încât să obții o bucată mai mare. Bate-o ușor cu ciocanul, după care condimenteaz-o cu sare și piper.
2. Separat, călește în ulei de măsline ceapa și usturoiul zdrobit. Oprește focul și adaugă pătrunjelul, smochinele, măslinele și migdalele tocate. După ce s-a răcorit, încorporează gălbenușul și zeama de la jumătate de lămâie. Adaugă pesmet până când obții o pastă bine legată. Potrivește gustul de sare.
3. Umplutura astfel obținută întinde-o pe bucata de carne. Rulează ușor și leagă cu sfoară alimentară. Așază rulada într-o tavă termorezistentă și stropește cu ulei și puțină apă.
4. Lasă la cuptor, la foc moderat, 45 de minute. Spre final, stropește cu sosul de roșii. Servește alături de cartofi cu rozmarin.
Credit foto: Photoland/Profimedia
800 g pulpă de porc
100 g smochine uscate
50 g măsline verzi
50 g migdale
1 ceapă
1 gălbenuș
100-150 g pesmet
2 căței de usturoi
½ lămâie
50 ml sos de roșii
1 lingură cu pătrunjel tocat
4 linguri cu ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu