1.Spală cotletul, desfă-l și bate carnea. Condimentează cu sare și piper.
2.Amestecă carnea tocată cu sare, piper, usturoi zdrobit și smantana.
3.Curăță mărul, îndepărtează semințele și taie în pătrățele. Spală prunele (fără sâmburi) și taie bucăți.
4.Umple cotletul cu amestecul de carne tocată, adaugă bucăți de fructe și rulează strâns cu o sfoară.
5.Rumeneste rulada în untură încinsă pe toate părțile. Stropește cu 200 ml de apă călduță, acoperă și introdu la cuptor, la 200 °C, pentru 60 de minute.
6.Spre finalul coacerii, ia capacul și lasă să se aurească.
7.Servește cu piure de cartofi/legume la cuptor și salată de muraturi.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat: Stropește carnea de porc înainte să o bagi la cuptor cu un vin dulce. Friptura va avea un plus de personalitate!
800 g cotlet de porc (sau pulpă)
400 g carne tocată de porc
2 linguri cu smantana
3 căței de usturoi
10 prune uscate
1 măr mare
sare
piper
2 linguri de untură
Adaugă comentariu