1.Pune ceapa tocată la înăbușit împreună cu usturoiul, un praf de sare și două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, ia de pe foc și adaugă busuiocul, alunele și roșiile uscate tăiate mărunt.
2.Fasonează pieptul (taie-l în două, apoi fi ecare bucată pe lățime, tot în jumătate), bate-l puţin și pune sare. Întinde umplutura, rulează strâns și așază rulourile în folie de aluminiu.
3.Dă la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoate folia, toarnă vinul, adaugă usturoiul verde tocat mărunt, piperul și lasă 10-15 minute, până ce face crustă.
4.Între timp, prepară sosul, stoarce sucul de rodie și pune-l pe aragaz, la foc mic. Lasă-l până ce devine ca o dulceaţă mai moale, amestecă în el câteva boabe de rodie și servește-l cu rulada de pui tăiată în felii.
2 bucăţi de piept de pui dezosat
3 fire de ceapă verde
2-3 căţei de usturoi
1 pumn de busuioc
1 lingură cu alune măcinate
50 g roșii uscate
1 cană cu vin tămâios (alb)
2 fire usturoi verde
1 linguriţă cu piper negru și verde măcinat
ulei
sare
pentru sos:
2 rodii
Adaugă comentariu