Home » Ruladă de pui cu sos de rodie

Ruladă de pui cu sos de rodie

1.Pune ceapa tocată la înăbușit împreună cu usturoiul, un praf de sare și două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, ia de pe foc și adaugă busuiocul, alunele și roșiile uscate tăiate mărunt.

2.Fasonează pieptul (taie-l în două, apoi fi ecare bucată pe lățime, tot în jumătate), bate-l puţin și pune sare. Întinde umplutura, rulează strâns și așază rulourile în folie de aluminiu.

3.Dă la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoate folia, toarnă vinul, adaugă usturoiul verde tocat mărunt, piperul și lasă 10-15 minute, până ce face crustă.

4.Între timp, prepară sosul, stoarce sucul de rodie și pune-l pe aragaz, la foc mic. Lasă-l până ce devine ca o dulceaţă mai moale, amestecă în el câteva boabe de rodie și servește-l cu rulada de pui tăiată în felii.

 

Chec aperitiv cu pui și roșii uscate

Poza principala

rulada_de_pui_cu_sos_de_rodie__fotolia_49156556_subscription_xxl.jpg_c_evgenyb_-_fotolia.com_mica.jpg

2 bucăţi de piept de pui dezosat

3 fire de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 pumn de busuioc

1 lingură cu alune măcinate

50 g roșii uscate

1 cană cu vin tămâios (alb)

2 fire usturoi verde

1 linguriţă cu piper negru și verde măcinat

ulei

sare

 

pentru sos:

2 rodii

 

Chec de pui și legume

Rafinată și cu gust surprinzător, rulada de pui cu sos de rodie este potrivită pentru mesele festive.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE