- Bate ouăle cu un praf de sare. Încorporează spanacul tăiat mărunt şi smântâna.
- Adaugă făina cernută, sare şi piper alb după gust, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie.
- Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc potrivit. Înainte de a scoate blatul de ruladă, fă testul scobitorii.
- Desprinde foaia de copt şi rulează uşor. Lasă să se răcească. Între timp, Amestecă telemeaua rasă cu crema de brânză şi, în funcţie de gust, adaugă un praf de sare.
- Unge foaia de ruladă cu crema de brânză şi pune pe mijloc fie gogoşari muraţi sau ardei capia feliaţi ori, pe timp de vară, bastonaşe de ardei gras crud.
- Rulează cu atenţie şi dă la rece 1-2 ore înainte de a felia rulada de spanac.
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
350 g spanac fiert, bine scurs
3 ouă
7 linguri cu făină
4 linguri cu smântână grasă
1 linguriţă cu bicarbonat
1 lingură cu zeamă de lămâie
sare, piper alb
pentru umplutură:
300 g cremă de brânză
300 g brânză telemea rasă
gogoşari muraţi/ardei capia copt/bastonaşe de ardei gras crud
Pentru un antreu grozav, colorat şi cu gust bogat, pregăteşte rulada de spanac si branza.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu