Preincalziti cuptorul la 200 de grade.
Puneti 4 linguri de apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Puneti spanacul. Acoperiti cratita si fierbeti pentru 3-5 minute, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul este fiert. Luati de pe foc si scurgeti bine spanacul.
Topiti untul intr-o tigaie si adaugati faina. Amestecati pana se formeaza o pasta groasa, apoi turnati treptat si laptele, amestecand continuu. Fierbeti pentru 2-3 minute, apoi indepartati de pe foc.
Lasati sosul sa se raceasca pentru cateva minute, apoi adaugati spanacul, galbenusurile, nucsoara si condimentele. Bateti albusurile spuma, apoi turnati-le si pe ele in amestec.
Tapetati o tava lata (20-30 cm) si joasa cu hartie de copt si turnati compozitia de spanac, niveland-o. Presarati parmezanul ras.
Coaceti in cuptor pentru 15-18 minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca. Scoateti din cuptor si rasturati pe o alta foaie de hartie de copt. Indepartati hartia de copt care a stat in cuptor si taiati eventualele margini arse.
Presarati sunca taiata cubulete pe toata suprafata, apoi rulati compozitia, folosindu-va de hartia de copt pe care este asezata. Serviti rulada calda sau rece.
Pentru rulada:
350 g spanac
30 g unt
30 g faina
300 ml lapte
4 oua, separate
nucsoara
sare si piper negru proaspat macinat
2 linguri parmezan ras
Pentru umplutura:
260 g sunca
Adaugă comentariu