1. Pune ceapa tocată la înăbușit împreună cu usturoiul, un praf de sare și două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, adaugă ciupercile și ardeiul tocat cubuleţe. Lasă pe foc mic, amestecând din când în când, până se înmoaie ciupercile.
2. Adaugă mărarul tocat fi n, caperele și lasă să se răcorească. Taie pulpa astfel încât să obţii o bucată mare și subţire. Bate-o puţin și dă-o cu sare.
3. Întinde cașcavalul ras, piperează, apoi întinde umplutura. Bate bine oul cu un praf de sare și toarnă-l peste umplutură, mai pe mijloc (ca să nu se scurgă) și rulează cu grijă, cât mai strâns, apoi pune ruloul într-o folie de aluminiu.
4. Dă la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoate folia, toarnă vinul, adaugă amestecul de condimente (boia, cimbru, nucșoară) și lasă 10-15 minute, până rulada cu carne de porc picanta face o crustă frumoasă.
1 kg pulpă de porc
400 g ciuperci
1 ceapă de apă
1 ardei gras roşu
1 linguriță cu capere
1 legătură de mărar
100 g caşcaval
400 ml vin alb
1 vârf de cuţit boia iute
1 linguriță cu cimbru uscat
1 vârf de cuţit nucşoară
1 ou
sare
1 linguriță cu piper verde
ulei
Adaugă comentariu