1. Cerne făina împreună cu praful de copt și un vârf de cuțit de sare fină.
2. Bate cu mixerul zahărul, ouăle, vanilia și apa până obții o cremă fină și deschisă la culoare.
3. Încorporează treptat ingredientele uscate în crema de ouă și zahăr.
4. Toarnă compoziția de ruladă în tava mare de cuptor tapetată cu hârtie și coace-o 20 de minute sau până foaia de ruladă s-a rumenit ușor.
5. Cât este călduță, răstoarnă foaia de ruladă pe o hârtie curată sau un prosop curat de bucătărie și ruleaz-o cu grijă.
6. Când s-a răcit, desfă cu atenție foaia și unge-o cu un strat generos de cremă de ciocolată. Pentru un plus de gust, poți să presari deasupra creme și un strat fin de alune/nuci zdrobite.
7. Rulează din nou, împacheteaz-o într-o folie și dă-o la rece câteva ore. Feliaz-o doar în momentul servirii. Pudreaz-o cu zahăr vanilat sau decoreaz-o rulada rapidă cu cremă de ciocolată cu frișcă bătută proaspăt.
credit foto: Guliver/Thinckstock
400 g cremă de ciocolată (Nutella, Finetti)
200 g zahăr tos
200 g făină
6 ouă
4 linguri cu apă
1 pliculeț cu praf de copt
2 pliculețe cu zahăr vanilinat
sare
Adaugă comentariu