1. Pune orezul și apa într-o cratiţă, la foc mediu. Când începe să fi arbă, acoperă oala cu un capac și dă focul mic. După ce fi erbe cam 10 minute, ia cratiţa de pe foc și las-o deoparte încă 10 minute.
2. Între timp, prepară sosul: curăţă castraveţii și toacă- i mărunt. Curăţă ouăle și toacă-le mărunt. Opărește tarhonul și toacă-l împreună cu pătrunjelul. Amestecă maioneza cu muștarul și oţetul îndoit cu un pic de apă. Potrivește gustul de sare și piper și încorporează celelalte ingrediente tocate.
3. Amestecă, pe foc, oţetul cu zahărul și o jumătate de linguriţă cu sare. Când zahărul e topit, toarnă orezul fi ert. Amestecă din nou. Întinde două folii de aluminiu (suport pentru sushi) și pune pe fi ecare câte ½ din cantitatea de orez. Așază câte un file în mijlocul orezului și, cu ajutorul foliei de aluminiu, rulează-l în jurul peștelui. Strânge ruloul ușor. Lasă o oră la rece.
4. Desfă cu atenţie rulourile din folie și, cu un cuţit cu lama foarte ascuţită, taie felii cu grosimea de 2 cm. Decorează cu câte o feliuţă de avocado, o linguriţă cu sos remoulade și icre roșii.
2 bucăți de somon
200 g orez
2 avocado
350 ml apă
4 linguriţe cu zahăr
2 linguriţe cu oţet
1 vârf de cuţit sare
pentru sosul remoulade:
300 g maioneză
100 g castraveţi muraţi
2 ouă
1 legătură de tarhon
1 legătură de pătrunjel
25 g muştar
25 ml oţet
1 vârf de cuţit piper
1 vârf de cuţit sare
pentru ornat:
2 linguriţe cu icre roşii
Adaugă comentariu