1. Freacă gălbenușurile cu zahărul. Adaugă făina și amestecă energic.
2. Fierbe laptele cu zahărul vanilat. După ce s-a răcit puţin, toarnă-l treptat peste crema de gălbenușuri. Lasă-l pe foc până ce se îngroașă, având grijă să nu se prindă de fund.
3. Separat, bate albușurile cu sare. Adaugă treptat zahărul și laptele. Încorporează pe rând gălbenușurile, făina și cacaua.
4. Amestecă ușor și compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor 20-25 de minute.
5. Răstoarnă foaia pe un prosop umezit și rulează. După ce s-a răcit, desfă ușor, întinde crema și rulează la loc. Dă-o cu zahăr pudră.
1 l lapte
4 linguri cu zahăr
4 galbenusuri
3 pliculețe cu zahăr vanilat
4 linguri cu făină
Pentru blat:
8 ouă
8 linguri cu zahăr
8 linguri cu lapte
6 linguri cu făină
1 linguriță cu cacao
unt
sare
Adaugă comentariu