1. Pentru aluat: Puneti faina si untul intr-un castron si mixati pana obtineti o compozitie faramicioasa. Adaugati zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile, apoi mixati din nou. Daca nu este foarte legat aluatul, adaugati apa dupa nevoie.
2. Intindeti aluatul, aplatizandu-l, infasurati-l in folie de plastic si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
3. Pentru umplutura: Puneti fructele, ghimbirul, coaja si zeama de portocala si zeama de lamaie intr-un robot de bucatarie. Amestecati pana se formeaza o pasta omogena.
4. Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Impartiti aluatul in jumatate. Taiati o fasie de aproximativ 35×13 cm. Puneti jumatate din umplutura, apoi impaturiti aluatul, pana ce arata ca un rulou. Presati marginile pentru a le inchide, apoi apasati usor umplutura, asigurandu-va ca este impartita egal. Taiati fiecare bucata de aluat in 10 rulouri mici. Crestati fiecare rulou cu ajutorul unui cutit.
5. Puneti rulourile intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 20 de minute sau pana cand rulourile se rumenesc. Repetati apoi procedura cu restul de umplutura si aluat.
250 g curmale, stafide si caise confiate
1 lingurita ghimbir macinat
coaja si zeama de la o portocala
1 linguri zeama de lamaie
zahar pudra
Pentru aluat:
250 g faina
150 g unt, taiat cubulete
60 g zahar muscovado
1 lingurita esenta de vanilie
2 galbenusuri de ou
Adaugă comentariu