Rulouri cu brânză și ierburi

1.Pentru aluat, freacă drojdia cu zahărul și diluează treptat cu apa. Lasă să crească 15 minute.

2.Adaugă apoi uleiul și făina cernută. Când aluatul începe să capete formă, adaugă o linguriță rasă cu sare.

3.Frământă aluatul până capătă o consistență fină și elastică. Lasă-l să crească o oră sau până își dublează volumul.

4.Întinde aluatul pe masa înfăinată și unge-l cu crema de brânză, presară telemeaua și cașcavalul, piper, pătrunjel și mărar tocate mărunt după gust.

5.Rulează-l cu grijă și taie rulouri cu un cuțit subțire și foarte ascuțit sau cu ajutorul unei ațe alimentare. Pune rulourile într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și mai lasă-le să crească jumătate de oră. 

6.Unge-le deasupra cu ou bătut și dă-le la cuptorul încins pentru 40 de minute sau până ruloruile cu brânză și ierburi capătă o culoare aurie și apetisantă.

Poza principala

rulouri_fotolia_67085203_subscription_xl.jpg_c_lilechka75_-_fotolia.com_mica.jpg

350 g făină

250 ml apă călduță

10 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)

1 linguriță cu zahăr

2 linguri cu ulei de măsline

sare

 

pentru umplutură:

200 g cremă de brânză

100 g cașcaval ras

200 g brânză telemea rasă

pătrunjel și mărar verde

piper măcinat

1 ou

Atât de bune la micul-dejun, dar și la o gustare delicioasă alături de un iaurt de băut sau un pahar cu lapte bătut.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE