1.Dizolvă drojdia în puțin lapte și adaugă untul topit. Separat, cerne într-un castron făina împreună cu o linguriță rasă cu sare și zahărul. Fă o adâncitură în amestecul uscat de ingrediente și taornă amestecul de drojdie și restul de lapte, apoi oul bătut cu o furculiță.
2.Amestecă și apoi frământă până obții un aluat neted. Acoperă și lasă la cald până își dublează volumul. Întinde apoi aluatul și unge-l cu amestecul de cremă de ciocolată în care ai adăugat rom și nuca măcinată (după gust). Pliază ca pe plic și taie fâșii de 2 cm. Răsucește-le pe lungime și apoi rulează-le, dându-le formă de melci (trandafir).
3.Așază aceste rulouri cu ciocolata pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mai lasă să crească 30 de minute, unge-i cu amescul de ou și lapte, presară zahăr și dă la cuptor 10-12 minute.
500 g făină
12 g drojdie proaspătă
250 ml lapte călduț
¼ pachet cu unt
1 ou
5 linguri cu zahăr
Sare
Pentru umplutură
1 borcan cu cremă de ciocolată
rom
100 g nucă
Pentru uns
1 ou
1 lingură cu lapte
zahăr brun
Adaugă comentariu