Home » Deserturi & băuturi » Rulouri cu ciocolată
Deserturi & băuturi

Rulouri cu ciocolată

1.Dizolvă drojdia în puțin lapte și adaugă untul topit. Separat, cerne într-un castron făina împreună cu o linguriță rasă cu sare și zahărul. Fă o adâncitură în amestecul uscat de ingrediente și taornă amestecul de drojdie și restul de lapte, apoi oul bătut cu o furculiță.

2.Amestecă și apoi frământă până obții un aluat neted. Acoperă și lasă la cald până își dublează volumul. Întinde apoi aluatul și unge-l cu amestecul de cremă de ciocolată în care ai adăugat rom și nuca măcinată (după gust). Pliază ca pe plic și taie fâșii de 2 cm. Răsucește-le pe lungime și apoi rulează-le, dându-le formă de melci (trandafir). 

3.Așază aceste rulouri cu ciocolata pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mai lasă să crească 30 de minute, unge-i cu amescul de ou și lapte, presară zahăr și dă la cuptor 10-12 minute.

 

Prăjitură cu cremă de lămâie și glazura de ciocolată

Poza principala

rulou_mic.jpg

500 g făină

12 g drojdie proaspătă

250 ml lapte călduț

¼ pachet cu unt

1 ou

5 linguri cu zahăr

Sare

 

Pentru umplutură

1 borcan cu cremă de ciocolată

rom

100 g nucă

 

Pentru uns

1 ou

1 lingură cu lapte

zahăr brun

 

Cornuri cu nucă și ciocolată

Apetisante, dulci și aromate, rulourile cu ciocolată sunt irezistibile.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE