1. Freacă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și cinci linguri cu apă fierbinte. Bate spumă albușurile cu restul de zahăr.
2. Amestecă făina cu un praf de sare și praful de copt și încorporează în crema de gălbenușuri. Amestecă bine și, la final, adaugă spuma de albușuri, amestecând de sus în jos.
3. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul încins pentru 12-15 minute. Când este gata, lasă să se răcească și îndepărtează cu atenție hârtia.
4. Scoate sâmburii de la 300 g de cireșe. Bate spumă 400 ml de frișcă și încorporeaz-o în crema de brânză îndulcită cu zahărul pudră. Adaugă gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
5. Unge cu gem foaia de pandișpan și întinde deasupra crema de brânză și frișcă și pune cireșele fără sâmburi. Rulează cu atenție și dă la rece.
6. Taie felii potrivit de groase și decorează-le cu restul de frișcă bătută bine (50 ml) și câte o cireașă. Poftă bună!
Credit foto: Photoland/Profimedia
4 ouă
180 g zahăr
200 g făină
1/3 pachet cu praf de copt
400 g cireșe
450 ml frișcă lichidă
50 g zahăr pudră
1 pachet cu zahăr vanilat
400 g brânză de vaci
4 foi de gelatină
200 g gem de cireșe
sare
[…] Încearcă şi Rulouri cu cireşe […]