1.Împarte aluatul în două şi întinde-le apoi în foaie subţire. Acoperă cu şunca tăiată fâşiuţe.
2.Bate 6 ouă cu lapte, adaugă spanacul tocat, sărează după gust şi pune-le într-o tigaie încinsă, unsă cu puţin unt. Lasă-le să se facă, amestecând continuu.
3.Ia de pe foc, adaugă brânza dată pe răzătoare şi împrăştie compoziţiia peste aluatul cu şuncă. Rulează frumos şi aşază rulourile în tava tapetată cu hârie de copt.
4.Unge cu oul rămas (bătut) şi înfige furculiţa ici şi colo. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, şi lasă cam 30-35 de minute sau până se auresc frumos.
Sfat
Presară seminţe pe deasupra: susan, chimen, seminţe de in sau de mărar!
foto: Photoland/Photocuisine
500 g aluat foitaj
150 g şuncă sau cârnaţi
7 ouă
6 linguri cu lapte
100 g brânză tip feta
100 g spanac
sare
piper
1 linguriţă cu ulei
Adaugă comentariu