1. Pune uleiul de măsline într-o tigaie și când s-a înfierbântat adaugă coaja de portocală și lasă 2 minute. Dă deoparte și lasă uleiul să ajungă la temperatura camerei. Strecoară-l printr-o sită și adaugă apoi semințele de susan și anason.
2. Pune pe foc untul, untura și apa, apoi vinul. Când grăsimile s-au topit, adaugă scorțișoara, un praf de sare și coaja rasă de lămâie.
3. Pune făina dintr-o dată, apoi uleiul de măsline aromatizat și ia de pe foc. Amestecă viguros cu o lingură de lemn până obții un aluat ferm.
4. Pune aluatul pe masa presărată cu făină și frământă câteva minute până devine fin și elastic. Dă-i o formă rotundă, acoperă-l cu o folie și lasă-l o oră să se odihnească.
5. Întnde aluatul într-o foaie subțire și taie-l în pătrate cu latura de 8-10 cm. Unește-le pe diagonală și prăjeștele-în în ulei încins. Când aceste rulouri au devenit aurii, scoate-le pe un prosop de hârtie, apoi pune-le într-un castron (să nu fie din plastic).
6. Toarnă mierea deasupra și servește rulourile cu miere andaluziene cu drag!
190 ml ulei de măsline
coaja de la o portocală
1 linguriță cu semințe de susan
½ de anason stelat
1 lingură cu unt
1 lingură cu untură
125 ml apă
6 linguri cu vin alb dulce
sare
½ linguriță cu scorțișoară
1 linguriță cu coajă de lămâie
240 g făină
100 ml miere
ulei pentru prăjit
Adaugă comentariu