1. Amesteca anghinarea cu doua treimi din alunele de padure, usturoiul, oregano, doua treimi de patrunjel si uleiul de masline. Pune amestecul la blender pana se formeaza o pasta groasa. Adauga doua treimi din parmezan si asezoneaza cu sare.
2. Pune o oala mare cu apa la fiert. Pune sare din belsug. Pune fasolea verde si las-o sa fiarba doua minute. Scoate fasolea verde din apa si las-o deoparte.
3. Adauga o lingura de ulei de masline in apa clocotita, apoi introdu foile de lasagna, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scoate-le si tine-le sub apa rece.
4. Intinde foile in linie pe prosoape curate si toarna pesto.
5. Aranjeaza cateva pastai de-a lungul fiecarei foi si ruleaza.
6. Aranjeaza rulourile pe o tava de copt unsa cu ulei si tine-le la cuptor 5-7 minute, pana devin aurii si sunt patrunse.
7. In acest timp, prajeste usor alunele ramase intr-o oala.
8. Serveste rulourile impreuna cu alunele prajite, cu restul de patrunjel si cu zeama de lamaie. Imprastie parmezanul deasupra.
400g anghinare in saramura
100g de alune de padure
O capatana de usturoi, strivit
O jumatate de lingurita de oregano uscat sau o lingurita de oregano proaspat tocat
30g de patrunjel italian tocat
3 linguri de ulei de masline
75g de parmezan, proaspat ras
Sare de mare si piper negru
180g de fasole verde
8 foi de lasagna
Pentru servire: zeama de lamaie
Adaugă comentariu