1. Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o lingură cu zahăr şi una cu făină albă. Lasă să crească la cald cam 10 minute. Amestecă apoi maiaua cu restul de făină, restul de zahăr, gălbenuşul şi zahărul vanilat. Adaugă şi restul de lapte călduţ, amestecă bine de tot, apoi adaugă untul topit.
2. Lasă să crească la cald încă 30 de minute, frământă uşor şi mai lasă încă 30 de minute. Între timp, spală prunele în apă călduţă, usucă-le şi taie-le bucăţele
3. Întinde aluatul pe planşeta înfăinată în foaie de 5 mm grosime şi unge-l cu ou bătut. Împrăştie acum pe foaia de aluat zahăr amestecat cu scorţişoară şi bucăţele de prune.
4. Rulează atent, apoi taie felii de un cm grosime. Aşază bucăţile în tava tapetată cu hârtie de copt şi lasă rulourile cu prune să se odihnească 20 de minute.
5. Unge apoi toate rulourile cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 20 de minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Rulourile pot fi umplute şi cu brânză dulce, gem sau nuci măcinate. Dar pot fi, la fel de bine, umplute cu o cremă de ciuperci, de carne sau de brânză sărată.
30 g drojdie proaspătă
200 ml lapte
110 g zahăr tos
300 g făină albă
200 g integrală
4 gălbenuşuri
1 pliculeț cu zahăr vanilat
100 g unt
Pentru umplutură
100 g prune uscate
1 linguriţă scorţişoară
2 linguri cu zahăr
1 ou
Adaugă comentariu