Home » Rulouri cu prune

Rulouri cu prune

1.  Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o lingură cu zahăr şi una cu făină albă. Lasă să crească la cald cam 10 minute. Amestecă apoi  maiaua cu restul de făină, restul de zahăr, gălbenuşul şi zahărul vanilat. Adaugă şi restul de lapte călduţ, amestecă bine de tot, apoi adaugă untul topit.

2. Lasă să crească la cald încă 30 de minute, frământă uşor şi mai lasă încă 30 de minute. Între timp, spală prunele în apă călduţă, usucă-le şi taie-le bucăţele

3. Întinde aluatul pe planşeta înfăinată în foaie de 5 mm grosime şi unge-l cu ou bătut. Împrăştie acum pe foaia de aluat zahăr amestecat cu scorţişoară şi bucăţele de prune.

4. Rulează atent, apoi taie felii de un cm grosime. Aşază bucăţile în tava tapetată cu hârtie de copt şi lasă rulourile cu prune să se odihnească 20 de minute. 

5. Unge apoi toate rulourile cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 20 de minute.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Rulourile pot fi umplute şi cu brânză dulce, gem sau nuci măcinate. Dar pot fi, la fel de bine, umplute cu o cremă de ciuperci, de carne sau de brânză sărată.

 

Rulouri de ciocolata cu fistic

Poza principala

melci_mici.jpg

30 g drojdie proaspătă

200 ml lapte 

110 g zahăr tos 

300 g făină albă

200 g  integrală 

4 gălbenuşuri

1 pliculeț cu zahăr vanilat

100 g unt

 

Pentru umplutură 

100 g prune uscate

1 linguriţă scorţişoară

2 linguri cu zahăr 

1 ou

 

Rulouri cu cireșe

La micul dejun, aceste rulouri merg perfect cu lapte sau cacao fierbinte, o minunăţie!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE