1. Spala bine frunzele de busuioc și tamponeaza-le cu un prosop uscat. Pune-le într-un mojar. Adauga sare, apoi cateii de usturoi și zdrobește totul în mojar sau în blender.
2. Toarna treptat ulei de masline. Adauga zeama de lamâie, parmezanul ras și alunele zdrobite. Amesteca energic pâna obtii o pasta omogena.
3. Pe fiecare felie de șunca de Praga, pune frunze de rucola, fâșii de ardei gras și felii de roșie. Ruleaza ușor și așaza-le pe un platou. Toarna deasupra sosul pesto și pastreaza-le la rece pâna la servire.
Știai? Sosul pesto este considerat unul din cele mai vechi sosuri, având la baza uleiul de masline
300-400 g șunca de Praga
200 g rucola
1 ardei grasi rosii
1 ardei grasi galbeni
3 rosii
Pentru sos:
5 caței de usturoi
200 g parmezan
1 lamâie
100 g alune prajite
100 ml ulei de masline
200 g busuioc
piper
sare
Adaugă comentariu