1. Amestecă uleiul, o cană cu lapte și ⅓ cană cu zahăr într-o tigaie. Încălzește amestecul la foc redus și dă-l deoparte chiar înainte să fi arbă. Lasă amestecul să se răcească 20-30 de minute. Între timp, înmoaie stafi dele în apă și puţin rom.
2. Când amestecul e călduţ, adaugă drojdia sfărâmată, omogenizează ușor să se dizolve și așteaptă un minut. Adaugă cele trei căni cu făină, amestecă și lasă coca să crească într-un loc călduţ cam o oră (să-și dubleze volumul).
3. După o oră, apasă coca să iasă aerul din ea, adaugă restul de făină, praful de copt și sarea și frământă pe planșetă până nu se mai lipește de mâini. Dacă e nevoie, adaugă făină.
4. Împarte coca în două, întinde o foaie ca un dreptunghi, unge-o cu unt topit, apoi presară zahăr, scorţișoară, nucă tocată și stafide. Rulează, ţine strâns și taie ruloul în bucăţi de 2-3 cm lăţime.
5. Pune rulourile cu stafide și scorțișoară pe hârtie de copt, la distanţă între ele, și lasă 20 de minute la crescut. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute.
Sugestie. Le poţi servi așa cum sunt sau cu un sos de vanilie deasupra.
3 ½ căni cu făină
1+⅓ căni cu lapte
⅓ cană cu ulei
⅓ cană cu zahăr
100 g unt
1 cub drojdie proaspătă
1 linguriţă cu praf de copt
1 linguriţă cu sare
pentru umplutură:
1 cană cu zahăr
300 g stafide
100 g nuci
scorţișoară
rom
Adaugă comentariu