Home » Deserturi & băuturi » Rulouri cu stafide și scorţişoară
Deserturi & băuturi

Rulouri cu stafide și scorţişoară

1. Amestecă uleiul, o cană cu lapte și ⅓ cană cu zahăr într-o tigaie. Încălzește amestecul la foc redus și dă-l deoparte chiar înainte să fi arbă. Lasă amestecul să se răcească 20-30 de minute. Între timp, înmoaie stafi dele în apă și puţin rom.

2. Când amestecul e călduţ, adaugă drojdia sfărâmată, omogenizează ușor să se dizolve și așteaptă un minut.  Adaugă cele trei căni cu făină, amestecă și lasă coca să crească într-un loc călduţ cam o oră (să-și dubleze volumul).

3. După o oră, apasă coca să iasă aerul din ea, adaugă restul de făină, praful de copt și sarea și frământă pe planșetă până nu se mai lipește de mâini. Dacă e nevoie, adaugă făină.

4. Împarte coca în două, întinde o foaie ca un dreptunghi, unge-o cu unt topit, apoi presară zahăr, scorţișoară, nucă tocată și stafide. Rulează, ţine strâns și taie ruloul în bucăţi de 2-3 cm lăţime. 

5. Pune rulourile cu stafide și scorțișoară pe hârtie de copt, la distanţă între ele, și lasă 20 de minute la crescut. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute.

 

Sugestie. Le poţi servi așa cum sunt sau cu un sos de vanilie deasupra.

 

 

Prăjitură cu nucă şi caramel

Poza principala

rulouri_cu_scortisoara_fotolia_35787258_subscription_xxl.jpg_c_mara_zemgaliete_-_fotolia.com_mica.jpg

3 ½  căni cu făină

1+⅓ căni cu lapte

⅓ cană cu ulei

⅓ cană cu zahăr

100 g unt

1 cub drojdie proaspătă

1 linguriţă cu praf de copt

1 linguriţă cu sare

 

pentru umplutură:

1 cană cu zahăr

300 g stafide

100 g nuci

scorţișoară

rom

 

Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie

Minunate langa o cafea sau un ceai, rulourile cu stafide si scortisoara sunt absolut delicioase.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.