30 de minute pentru un meniu elegant cu calamar, sparanghel și bacon.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g calamar
- 600 g sparanghel
- 150 g bacon ( feliat )
- 4 linguri ulei măsline
- 1-2 căței usturoi
- 400 g roșii
- 200 ml vin alb
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Curățați calamarii și îndepărtați extremitățile.
- Tăiați-i pe lungime.
- Opăriți roșiile pentru a putea fi curățate de pieliță.
- Tăiați-le pe jumătate pentru a elimina semințele și tăiați pulpa în cuburi mici.
- Îndepărtați partea fibroasă a firelor de sparanghel și curățați tija.
- Plasați sparanghelul într-un vas cu apă clocotită și sare. Fierbeți-l timp de 15 minute, scurgeți-l și transferași-l într-un vas.
- Întindeți feliile de bacon de o planșetă și așezați câte un calamar desfăcut și două fire de sparanghel.
- Rulați în jurul sparanghelului, cu felia de bacon în exterior.
- Căliți usturoiul zdrobit într-o tigaie cu ulei înincs.
- Așezați rulourile în tigaie , presărați sare și piper și prăjiți câte 5 minute întorcându-le pe toate părțile.
- Turnați vinul alb și fiebreți până când acesta se evaporă.
- Scoateți rulourile din tigaie și adăugați capetele calamarilor. Gătiți pentru 4-5 minute, apoi așezați din nou rulourile.
- Adăugați roșiile, sare și piper.
- Fierbeți totul pentru încă 5 minute.
- Servește rulourile calde.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto:123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu