- Spălați și uscați cartofii. Curățați-i de coajă, apoi tăiați-i în pătrățele a câte 2,5 cm.
- Pune cartofii să fiarbă într-o oală cu apă și sare.
- Din momentul în care începe apa să clocotească, lasă-i 4-5 minute să se gătească.
- Pune cartofii să se scurgă, apoi condimentează-i.
- Presară rozmarin, sare, piper și amestecă astefl încăt să fie acoperiți uniform.
- Înfășoară fiecare bucată de cartof într-o felie de bacon și fixează cu o scobitoare.
- Pune rulorile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Introduceți tava în cuptor și gătiți pentru 30-40 minute, având grijă ca după 15 minute să întoarceți fiecare bucată.
- Amestecați smântâna cu un sos iute la alegere și serviți cartofii cu acest amestec.
Credit Foto: Fotolia/ M.studio
Poza principala
- 500 g cartofi
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță și jumătate rozmarin mărunțit
- 1 lingură ulei măsline
- piper
- 350 g bacon
- 250 ml smântână
- 2 linguri sos iute
Din categoria aperitivelor cu gust și sățioase, vă propunem rulourile de cartof cu rozmarin și bacon.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu