Rulouri de cartof cu bacon

  1. Spălați și uscați cartofii. Curățați-i de coajă, apoi tăiați-i în pătrățele a câte 2,5 cm. 
  2. Pune cartofii să fiarbă într-o oală cu apă și sare.
  3. Din momentul în care începe apa să clocotească, lasă-i 4-5 minute să se gătească.
  4. Pune cartofii să se scurgă, apoi condimentează-i.
  5. Presară rozmarin, sare, piper și amestecă astefl încăt să fie acoperiți uniform.
  6. Înfășoară fiecare bucată de cartof într-o felie de bacon și fixează cu o scobitoare.
  7. Pune rulorile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Introduceți tava în cuptor și gătiți pentru 30-40 minute, având grijă ca după 15 minute să întoarceți fiecare bucată.
  9. Amestecați smântâna cu un sos iute la alegere și serviți cartofii cu acest amestec.

  Credit Foto: Fotolia/ M.studio

 

Poza principala

rulouri_cartof_bacon.jpg

  • 500 g cartofi
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță și jumătate rozmarin mărunțit
  • 1 lingură ulei măsline
  • piper
  • 350 g bacon 
  • 250 ml smântână
  • 2 linguri sos iute
Din categoria aperitivelor cu gust și sățioase, vă propunem rulourile de cartof cu rozmarin și bacon.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE