Pune intr-un castron faina cu un praf de sare, adauga uleiul si leaga aluatul cu 125 ml de apa pana cand devine neted si suplu.
Framanta bine circa 10 minute. Taie aluatul in 6 bucati egale, formeaza mici bile si pune-le pe o carpa presarata cu faina. Acopera cu o carpa umeda si lasa o ora.
Pentru crema de ciocolata, fierbe frisca si batonul de vanilie si lasa la racit. Amesteca galbenusurile cu zahar, adaugi frisca, pui totul in oala, amesteci pana se leaga, dar nu lasi sa fiarba. Strecoara printr-o sita si lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Bate untul caldut pana cand devine legat si spumos, alb ca frisca, apoi adauga progresiv crema de vanilie. Topeste ciocolata la bain-marie si adaug-o in crema. Pune fisticul si alunele si amesteca.
Intinde in foi cat mai subtiri bilele de aluat pe masa infainata. Pui foile de aluat una peste alta, dupa ce ai uns-o pe cea de jos cu ulei.
Pune crema de ciocolata pe mijlocul foii si impacheteaza ca pe sarma. Pune rulourile de ciocolata pe o tava cu pergament, presara deasupra fisticul si alunele si da in cuptorul incins (200/180 de grade) 20-25 de minute, pana cand devin galben-aurii. Serveste aceste rulouri de ciocolata cu fistic presarate cu zahar pudra.
Pentru aluat:
250 g faina
1 lingura cu ulei de floarea-soarelui
sare
Pentru crema de ciocolata:
250 ml frisca
un baton de vanilie
4 galbenusuri
100 g zahar
250 g unt
150 g ciocolata fina amaruie
3-4 linguri cu fistic macinat
3-4 linguri cu alune macinate
In plus:
fistic si alune macinate
Adaugă comentariu