Home » Promo » Rulouri de clătite cu brânză şi somon afumat
Promo

Rulouri de clătite cu brânză şi somon afumat

1.Mixăm ouăle cu laptele, sarea și făina până ce obținem un aluat semilichid omogen. Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin unt și o punem pe foc moderat să se încingă. Turnăm un polonic din aluatul de clătite în tigaia încinsă și coacem câte 2-3 minute pe fiecare parte.
 
2.După ce clătita s-a rumenit uniform pe ambele păr și, o scoatem pe o farfurie plată. Pregătim și celelalte clătite și le lăsăm să se răcească.
 
3.Într-un vas, mixăm brânza amestecată cu boiaua dulce până ce obținem o cremă fină. Ungem fiecare clătită cu un strat de brânză și așezăm pe întreaga suprafață a clătitei fileurile de somon afumat. Rulăm clătitele, le învelim în folie de aluminiu și le ținem la frigider pentru circa o oră.
 
4.Tăiem rulourile în felii groase de maximum 3 cm, le așezăm pe un platou și, dacă dorim, le decorăm cu felii de măsline negre sau verzi.
 
5.E bine de știut ● Pentru a obţine clătite pufoase, folosește ingrediente la temperatura camerei și lasă aluatul să se odihnească cel puţin 30 de minute. ● Dacă vrei să pregătești clătite ceva mai slabe caloric, poţi folosi lapte semidegresat, însă în nici un caz complet lipsit de grăsimi, întrucât dispare tocmai consistenţa pufoasă a clătitelor.

Poza principala

rulouri_de_clatite_mica.jpg

125 g făină
1 ou
150 ml lapte
20 g unt
250 g cremă de brânză
200 g somon afumat
1 linguriță cu boia dulce
6 măsline
1/2 pătrunjel
sare

Delicateţea cremei de brânză și gustul somonului afumat dau naștere unui antreu plin de savoare.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.