1.Mixăm ouăle cu laptele, sarea și făina până ce obținem un aluat semilichid omogen. Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin unt și o punem pe foc moderat să se încingă. Turnăm un polonic din aluatul de clătite în tigaia încinsă și coacem câte 2-3 minute pe fiecare parte.
2.După ce clătita s-a rumenit uniform pe ambele păr și, o scoatem pe o farfurie plată. Pregătim și celelalte clătite și le lăsăm să se răcească.
3.Într-un vas, mixăm brânza amestecată cu boiaua dulce până ce obținem o cremă fină. Ungem fiecare clătită cu un strat de brânză și așezăm pe întreaga suprafață a clătitei fileurile de somon afumat. Rulăm clătitele, le învelim în folie de aluminiu și le ținem la frigider pentru circa o oră.
4.Tăiem rulourile în felii groase de maximum 3 cm, le așezăm pe un platou și, dacă dorim, le decorăm cu felii de măsline negre sau verzi.
5.E bine de știut ● Pentru a obţine clătite pufoase, folosește ingrediente la temperatura camerei și lasă aluatul să se odihnească cel puţin 30 de minute. ● Dacă vrei să pregătești clătite ceva mai slabe caloric, poţi folosi lapte semidegresat, însă în nici un caz complet lipsit de grăsimi, întrucât dispare tocmai consistenţa pufoasă a clătitelor.
125 g făină
1 ou
150 ml lapte
20 g unt
250 g cremă de brânză
200 g somon afumat
1 linguriță cu boia dulce
6 măsline
1/2 pătrunjel
sare
Adaugă comentariu