Este sezonul lor, să profităm din plin de cele mai dietetice rețete de vară.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 24 rulouri
Rulouri de dovlecei
Ingrediente:
- 4 dovlecei mici
- 3-4 lingurițe ulei măsline, plus extra de stropit
- 3-4 lingurițe oțet balsamic
- 250 g ricotta
- 1 mână frunze busuioc, tocate
- 50 g nuci de pin, tocate
Modalitate de preparare:
- Se taie dovleceii pe lungime, folosind un cuțit de curățat legume rotativ – veți avea nevoie de 24 de benzi lungi pentru a obține rulouri.
- Stropiți cu ulei de măsline și oțet balsamic peste două farfurii mari și așezați benzile, încercând să nu se suprapună.
- Se presară cu mai mult ulei și balsamic, se acoperă și se lasă să se marineze în frigider timp de cel puțin 20 de minute. Poate fi preparată cu până la 6 ore înainte.
- Se amestecă ricotta cu suc de lămâie și condimente după gust, apoi se adaugă busuiocul și nucile de pin.
- Se pune 1 linguriță de amestec de ricotta pe un capăt al unei benzi de dovlecel și se rulează.
- Se repetă până la epuizarea ingredientelor.
- Aranjați sub formă de rulouri în poziție verticală pe o farfurie și presărați deasupra puțin piper negru.
- Stropiți la final cu ulei de măsline și oțet balsamic înainte de servire.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu