Home » Vegetarian & vegan » Rulouri de dovlecei cu ricotta
Vegetarian & vegan

Rulouri de dovlecei cu ricotta

Este sezonul lor, să profităm din plin de cele mai dietetice rețete de vară.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 24 rulouri

Rulouri de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mici
  • 3-4 lingurițe ulei măsline, plus extra de stropit
  • 3-4 lingurițe oțet balsamic
  • 250 g ricotta
  • 1 mână frunze busuioc, tocate
  • 50 g nuci de pin, tocate

Modalitate de preparare:

  1. Se taie dovleceii pe lungime, folosind un cuțit de curățat legume rotativ – veți avea nevoie de 24 de benzi lungi pentru a obține rulouri.
  2. Stropiți cu ulei de măsline și oțet balsamic peste două farfurii mari și așezați benzile, încercând să nu se suprapună.
  3. Se presară cu mai mult ulei și balsamic, se acoperă și se lasă să se marineze în frigider timp de cel puțin 20 de minute. Poate fi preparată cu până la 6 ore înainte.
  4. Se amestecă ricotta cu suc de lămâie și condimente după gust, apoi se adaugă busuiocul și nucile de pin.
  5. Se pune 1 linguriță de amestec de ricotta pe un capăt al unei benzi de dovlecel și se rulează.
  6. Se repetă până la epuizarea ingredientelor.
  7. Aranjați sub formă de rulouri în poziție verticală pe o farfurie și presărați deasupra puțin piper negru.
  8. Stropiți la final cu ulei de măsline și oțet balsamic înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.