Foto
Fotolia/jarvna
Surprinde-ți prietenii cu aceste rulouri de primăvară cu tofu, ciuperci și mirodenii.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: rapid
Porții: 20 de rulouri
Ingrediente:
- 150 g tofu
- 10 g ciuperci uscate
- 80 g lăstari de soia
- 1 morcov
- 6 fire ceapă verde
- 1 lingură coriandru tocat
- 30 g tăiței de orez
- 1 lingură ulei
- 20 foi de orez
- sos de soia
- sos chili
Modalitate de preparare:
- Înmuiați ciupercile pentru 30 de minute în apă fierbinte.
- Scurgeți-le bine și tocați-le mărunt.
- Spălați lăstarii de soia.
- Tăiați tofu în batoane subțiri.
- Dați morcovul pe răzătoare și tocați ceapa.
- Opăriți tăițeii de orez pentru câteva secunde, apoi tăiați-i în bucăți.
- Într-o tigaie căliți ușor ceapa cu ulei, adăugați tofu, ciupercile tocate și 1 lingură cu apă.
- Lăsați totul să farbă timp de 5 minute la foc domol.
- Când legumele sunt gata, amestecași-le într-un bol împreună cu morcovul, lăstarii de soia, tăițeii de orez, frunzele de coriandru tocate și amestecați.
- Opăriți câte o foie de orez, apoi plasați câte 1 lingură de amestec în mijlocul acesteia, pliați laturile și rulați.
- Serviți cu sos de soia sau sos chili, în funcție de preferință.
Facebook Comments
Adaugă comentariu