1.Bate un pic fileurile de pui, apoi dă-le cu srae şi piper şi asezonează-le cu verdeaţa. Pune pe fiecare felie de pui câte o felie de bacon şi rulează.
2.Prinde cu scobitori, apoi dă rulourile prin ou, făină şi pesmet şi aşază-le într-o tavă unsă cu unt, dar în aşa fel încât să nu se atingă. Împrăştie peste rulouri restul de unt, apoi dă la cuptorul bine încins.
3.Lasă-le câteva minute, până se auresc. Toarnă acum smântâna, peste rulourile de pui, şi mai lasă la cuptor, acoperit, încă 15 minte.
4.Îndepărtează capacul şi mai coace 10 minute, pentru „faţă“. Serveşte aceste rulouri de pui cu sos de smantana fierbinţi, cu un pahar cu vin alb.
credit foto: Photoland/Profimedia
600 g piept de pui tăiat felii
2 linguri de chives (sau cozi de ceapa verde) şi mentă tocate mărunt
80 g bacon
80 g făină
1-2 ouă
3-4 linguri cu pesmet
50 g unt
200 ml smântână pentru gătit
sare
piper negru măcinat
Adaugă comentariu