1. Toacă ceapa şi căleşte-o într-o lingură cu ulei şi un praf de sare. Adaugă spanacul şi lasă pe foc, amestecând din când în când, până se îngroaşă puţin.
2. Adaugă acum gălbenuşul, amestecă şi lasă la foc mic, să scadă. Ia de pe foc, sărează, piperează, adaugă usturoiul pisat şi măghiranul şi amestecă din nou. Lasă deoparte.
3. Curăţă, spală şi pune cartofii la fiert în apă rece cu sare. Între timp, taie carnea în opt felii, pe care le baţi uşor, cu foile de plastic pusă deasupra. Sărează fiecare felie în parte şi pune deasupra câte o felie de bacon, apoi strat de umplutură de spanac. Rulează şi prinde cu scobitori.
4. Bate oul rămas cu făina şi laptele şi un praf de sare. Tăvăleşte fiecare rulou de pui cu spanac prin amestecul ăsta, apoi prin pesmet. Prăjeşte rulourile în baie de ulei încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte, până se auresc frumos.
5. Prepară piureul de cartofi, cu un pic din apa în care au fiert, unt şi sare. Serveşte rulourile de pui cu spanac alaturi de piure şi salată verde.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Un pahar cu vin alb, tămâios, se potriveşte perfect.
4 jumătăţi de piept de pui
400 g spanac congelat
8 felii de bacon
1 ceapă mică
1 căţel de usturoi
1 linguriţă măghiran
1 gălbenuş + 1 ou
3-4 linguri cu făină
100 ml lapte
1 kg cartofi
2 linguri cu unt
sare, piper, pesmet, ulei pentru prăit
Adaugă comentariu