1.Pune la fiert cartofii, morcovii și rădăcina de albitură, iar când furculița le pătrunde ușor pune-le la scurs și răcit.Taie-le apoi cubulețe.
2.Scurge bine castravetii murati și taie-i marunt. Pune toate legumele, inclusiv mazarea, într-un castron.
3.Prepara maioneza astfel: pune galbenușurile și muștarul într-un bol, presară un vârf de cutit de sare și toarnă treptat uleiul, amestecând tot timpul energic cu o lingura de lemn sau cu mixerul.
4.La final, adaugă puțină zeamă de lămâie, dupa gust. Toarnă maioneza peste legume și amestecă.
5.Pune pe fiecare felie de șuncă 1-2 linguri cu salată de legume cu maioneză și rulează. Pentru mai multă siguranță, prinde ruloul cu o scobitoare.
Credit foto: Guliver/Thinckstock
10-12 felii de șuncă afumată
1 cutie mică de mazăre
2 morcovi
2 cartofi
1 albitură rădăcină
2-3 castraveți murați
1 gălbenuș crud
1 gălbenuș fiert
100 ml ulei
1 lingură cu zeamă de lămâie
1 linguriță cu muștar
sare
Adaugă comentariu