Home » Vegetarian & vegan » Rulouri de vinete cu ricotta
Vegetarian & vegan

Rulouri de vinete cu ricotta

Un preparat super cremos și gustos, care se potrivește perfect pentru musafirii vegetarieni.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 vinete, feliate pe lung
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 500 g spanac
  • 250 g ricotta
  • un praf nucșoară
  • 350 g suc de roșii
  • 4 lingurițe pesmet
  • 4 lingurițe parmesan

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 220 C .
  2. Ungeți feliile de vinete cu ulei, apoi așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  3. Se dau la cuptor timp de 15-20 de minute până când se înmoaie, întorcând o singură dată.
  4. Între timp, puneți spanacul într-o strecurătoare mare și turnați peste el un ibric cu apă clocotită.
  5. Se răcește, apoi se stoarce excesul de apă, astfel încât să fie uscat.
  6. Se amestecă cu ricotta, nucșoara și condimente după gust.
  7. Puneți câte o lingură de amestec pe fiecare felie de vânătă, rulați bine și montați fiecare rulou într-un vas termorezistent.
  8. Se toarnă deasupra sucul de roșii, se presară cu pesmet și parmezan și se coace timp de 20-25 de minute până devin aurii.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.