Bate ouale cu un pahar cu lapte, dupa care adauga treptat faina proaspat cernuta si un praf de sare. Toarna restul de lapte si amesteca din nou, adaugand, putin cate putin, 2-3 linguri cu ulei. Din aluatul astfel obtinut, coace foi de clatite foarte subtiri.
Separat, freaca branza de vaci cu smantana si branza telemea rasa fin. Unge clatitele cu aceasta crema. Asaza in margine cate o frunza de salata si o bucatica de somon sau sunca.
Ruleaza cu mare grija si strange usor. Taie in bucati potrivite, asaza-le pe un platou si lasa-le la rece 30 de minute.
Poza principala
Galerie foto
200 g branza de vaci
100 g branza telemea
100 g smantana
150 g somon afumat
100 g sunca de Praga
cateva frunze de salata
Pentru aluat:
500 g faina
2 pahare cu lapte
2 oua
ulei
sare
Cu ingredientele potrivite, clatitele pot servi drept un aperitiv de exceptie.
Numar de portii
8
Calorii
350
Facebook Comments
Adaugă comentariu