1. Rade brânza telemea și toacă spanacul. Bate ouăle cu un praf de sare și piper și încorporează brânza și spanacul.
2. Încinge uleiul într-o tigaie cu diametrul mai mare și toarnă compoziția de omletă. Coace-o 2-3 minute pe o parte și întoarce-o cu grijă, cu ajutorul unei palete, și pe partea cealaltă (tot vreo 2-3 minute).
3. Scoate omleta pe o farfurie întinsă și taie fâșii potrivit de late, apoi rulează-le cu grijă să nu se rupă.
4. Pune rulourile de omletă pe câte o felie de bacon sau prosciutto și, pentru siguranță, înfige o scobitoare. Presară deasupra boia și servește rulourile din omletă celor dragi sau invitaților!
TRUC. Dacă nu ai ulei de măsline extravirgin, înlocuiește-l cu unt! Omleta va căpăta astfel un gust și mai bun.
6 ouă
100 g spanac tânăr
2 linguri cu ulei de măsline
120 g brânză telemea
300 g bacon/prosciutto
boia
sare
piper
Adaugă comentariu