1.Taie ouăle şi castraveciorii în făii lungi, iar ceapa rondele. Taie marginile fripturilor de vita (bătute subţire), să nu se strângă la copt, apoi taie fripturile în două.
2.Sărează şi piperează fiecare bucată de carne, apoi unge-le cu muştar pe o parte. Aşază deasupra făşii de castravecior şi felii de ou, făşii de cărnăcior şi rondele de ceapă. Rulează cu grijă şi leagă strâns cu aţă alimentară.
3.Căleşte restul de ceapă în ulei cu un praf de sare, iar când ceapa a devenit translucidă, pune şi rulourile de vită tăvălite prin făină şi scuturate. Când s-au rumenit pe toate părţile, dă focul mic, stinge cu supă, apoi mai toarnă supă cât să ajungă aproape de jumătatea rulourilor.
4.Amestecă uşor sosul, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic 35-40 de minute. Serveşte rulourile spaniole de vită cu piure sau cartofi natur, orez sau găluşti de făină şi brânză.
Credit foto: Photoland/Profiemdia
Sfat. Ai mare grijă ce fel de carne cumperi: să nu fie prea bătrână (prea închisă la culoare), pentru că va fierbe foarte greu.
4 fripturi de vită
6-7 castraveciori muraţi mici
1 ceapă
1-2 linguri muştar clasic
2 ouă fierte
1 linguriţă cu făină
cârnăcior sau alt fel de mezel afumat
slăninuţă
supă de carne (sau apă)
piper negru măcinat
sare
ulei
Adaugă comentariu