Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata asiatica cu tofu prajit
Aperitive, salate, sosuri

Salata asiatica cu tofu prajit

Foto
123RF
Salată asiatică, tofu afumat și rumenit plus alte legume aromate îți vor încâta papilele gustative.
salata_asiatica_cu_tofu_prajit.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare : rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 salate pak-choi
  • 2 morcovi
  • 4 fire ceapă verde
  • 200 g tofu afumat
  • 1 ardei iute roșu
  • 3 linguri ulei de alune
  • 2 linguri suc limetă
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/4 linguriță ghimbir pulbere
  • 1/4 linguriță pulbere citronella
  • 1/4 linguriță zahăr brun
  • 40 g alune de pădure prăjite
  • 1 lingură coriandru tocat

Modalitate de preparare:

  1. Curățați salata, spălați-o, eliminați excesul de apă și rupeți frunzele în fâșii.
  2. Curățați morovii și tăiați-i în rondele subțiri.
  3. Spălați și tocați ceapa verde.
  4. Pregătiți 4 farfurii pentru salată și așezați frunzele spălate, morcovii și ceapa.
  5. Tăiați brânza tofu în cuburi, iar ardeiul iute feliați-l pe lung și scoteți semințele.
  6. Spălați fâșiile de ardei apoi tocați-l mărunt.
  7. Într-un castron mic combinați uleiul de alune, sucul de lămâie verde, sosul de soia, ghimbirul și citronella, zahărul brun și un praf de sare.
  8. Amestecați totul energic și turnați vinegreta obținută peste salatele pregătite.
  9. Încingeți 1 lingură de ulei de alune într-o tigaie antiaderentă și rumeniți cuburile de tofu.
  10. Adăugați alunele și agitați tigaia.
  11. Turnați tofu și alunele fierbinți peste salată.
  12. Presărați coriandru proaspăt și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE