Foto
123RF
Salată asiatică, tofu afumat și rumenit plus alte legume aromate îți vor încâta papilele gustative.

Dificultate: ușor
Timp de preparare : rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 salate pak-choi
- 2 morcovi
- 4 fire ceapă verde
- 200 g tofu afumat
- 1 ardei iute roșu
- 3 linguri ulei de alune
- 2 linguri suc limetă
- 2 linguri sos de soia
- 1/4 linguriță ghimbir pulbere
- 1/4 linguriță pulbere citronella
- 1/4 linguriță zahăr brun
- 40 g alune de pădure prăjite
- 1 lingură coriandru tocat
Modalitate de preparare:
- Curățați salata, spălați-o, eliminați excesul de apă și rupeți frunzele în fâșii.
- Curățați morovii și tăiați-i în rondele subțiri.
- Spălați și tocați ceapa verde.
- Pregătiți 4 farfurii pentru salată și așezați frunzele spălate, morcovii și ceapa.
- Tăiați brânza tofu în cuburi, iar ardeiul iute feliați-l pe lung și scoteți semințele.
- Spălați fâșiile de ardei apoi tocați-l mărunt.
- Într-un castron mic combinați uleiul de alune, sucul de lămâie verde, sosul de soia, ghimbirul și citronella, zahărul brun și un praf de sare.
- Amestecați totul energic și turnați vinegreta obținută peste salatele pregătite.
- Încingeți 1 lingură de ulei de alune într-o tigaie antiaderentă și rumeniți cuburile de tofu.
- Adăugați alunele și agitați tigaia.
- Turnați tofu și alunele fierbinți peste salată.
- Presărați coriandru proaspăt și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu