Asezonati pieptul de pui cu sare si piper si inabusiti-l putin pe foc, lasati-l sa se raceasca, apoi taiati-l bucatele.
Pentru marinata: Amestecati ingredientele pentru marinata si potriviti de sare si piper. Turnati-le peste pui si lasati totul la marinat in frigider, peste noapte.
Pentru servit: Incalziti lipiile pe gratar, apoi ungeti-le cu maioneza si puneti puiul inauntru, infasurandu-le. Daca doriti, puteti servi puiul pe un pat de salata, cu lipiile gratinate alaturi.
4 bucati piept de pui
sare si piper negru proaspat macinat
Marinata:
2 g ghimbir macinat
2 catei usturoi, taiati fin
6 fire de ceapa verde, taiata
50 ml sos de soia
15 ml ulei de susan
1 ml sos de peste
10 ml miere
5 ml zeama de lamaie
1 ardei iute rosu, fara seminte, taiat fin
60 g coriandru proaspat, taiat
sare si piper negru proaspat macinat
Pentru servire:
lipii
maioneza
frunze de salata
deja ii simt gustul ! delicioasa reteta