1.Pune intr-un vas sosurile de soia si Hoisin, mierea, ardeiul iute tocat foarte marunt si sucul de ananas. Pune apoi bucata de carne si ai grija sa fie bine acoperita de lichid. Lasa la marinat pentru 20 de minute.
2.Incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie si perpeleste pe toate partile bucata de muschiulet bine scursa, pana capata o culoare placuta, maronie.
3.Toarna deasupra marinata si mai lasa pe foc pana sosul devine mai gros si lipicios. Da deoparte si lasa sa se racoreasca, apoi taie felii bucata de carne. Separat, pune intr-un vas restul ingredientelor pentru salata: frunzele de salata, ceapa taiata felii, alune zdrobite, fulgii de cocos, frunze tocate de coriandru si stropeste generos cu sosul format din sucul de lamai, ulei de susan, sare si piper.
4.Serveste feliile de muschi alaturi de salata, sos si felii generoase de ananas proaspat.
500 g muşchi de porc
2 linguri cu sos Hoisin (sau Haixian)
2 linguri cu sos de soia
1 lingură cu miere
1 ardei iute
250 ml suc de ananas
1 ananas proaspat
150 g salată
4 ceapa rosie
2 linguri cu alune
2 linguri cu nucă de cocos sub formă de fulgi
10 fire de coriandru
ulei
ulei de susan
sos
1 1/2 lămâie
sare
piper
Adaugă comentariu