Ce spui de clasica salată Caesar într-o altă abordare, mai iute și cu felii de prosciuto?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 8 felii prosciutto
- un strop de ulei de măsline
- 8 felii ciabatta
- 4 salate mici curățate și spălate
- 15 fileuri de anșoa marinat
- câteva fâșii de parmezan pentru decor
Pentru sos:
- 1 cățel de usturoi, curățat de coaja și zdrobit
- 2 anșoa sărați și tocați mărunt
- 1/2 linguriță boia de ardei
- câteva picături de sos Worchestershire
- 100 g iaurt grecesc
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Pentru a prepara sosul, amestecă toate ingredientele într-un blender și asezonează cu sare și piper după gust.
- Pregătește prosciutto. Încinge un strop de ulei de măsline într-o tigaie și pune la prăjit feliile de prosciutto (în două tranșe, eventual)
- Prăjește-le la foc mediu aproximativ două minute pe fiecare parte, până se rumenesc, apoi scoate-le pe o farfurie.
- Lasă-le până se răcesc și devin crocante, apoi rupe feliile de prosciutto în bucăți mai mici.
- Prăjește feliile de ciabatta în aceeași tigaie, pe ambele fețe.
- Desfă salatele și toacă-le grosier.
- Așează frunzele pe farfurii de servit, apoi împrăștie bucățile de ciabatta (crutoane), prosciuto și anșoaul.
- Stropește cu sos, presară câteva fâșii de parmezan și servește.
Credit Foto: 123RF
*imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu