Aperitive, salate, sosuri

Salată caldă cu orez și morcovi

1. Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie adâncă și înăbușe ceapa pentru 5 minute (sau până devine translucidă).

2. Adaugă morcovii dați pe răzătoare și călește-i și pe ei 6-7 minute. Adaugă apa, sarea și stafidele și lasă să dea un clocot, apoi pune orezul basmati. Acoperă și lasă pe foc 20-25 de minute.

3. Între timp, încinge uleiul rămas și rumenește fulgii de migdale fără să-i arzi (2-3 minute sunt suficiente). 

4. Dă deoparte capucul tigăii în care ai pus legumele și orezul și afână boabele cu o furculiță. Acoperă din nou și mai lasă pe foc 10 minute.

5. Servește salata caldă de orez și morcovi cu fulgi de migdale deasupra. 

 

 

Sugestie. Dacă nu-ți plac migdalele, înlocuiește-le cu bobițe de rodie, presărate deasupra salatei în momentul servirii.

Sursa reteta si foto: http://mayihavethatrecipe.com

 

Salată caldă cu gnocchi

Poza principala

salata_de_morcovi_si_orez_mica.jpg

400 g morcovi 

250 g orez basmati

1 ceapă potrivită

2 linguri cu ulei + ½ linguriță

500 ml apă

1 ½ lingurițe cu sare

100 g stafide 

5 linguri cu fulgi de migdale

 

Salata de cartofi noi cu macrou afumat

Pentru o cină rafinată și cu gust suprinzător, încearcă rețeta de salata caldă cu orez și morcovi.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE