1. Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie adâncă și înăbușe ceapa pentru 5 minute (sau până devine translucidă).
2. Adaugă morcovii dați pe răzătoare și călește-i și pe ei 6-7 minute. Adaugă apa, sarea și stafidele și lasă să dea un clocot, apoi pune orezul basmati. Acoperă și lasă pe foc 20-25 de minute.
3. Între timp, încinge uleiul rămas și rumenește fulgii de migdale fără să-i arzi (2-3 minute sunt suficiente).
4. Dă deoparte capucul tigăii în care ai pus legumele și orezul și afână boabele cu o furculiță. Acoperă din nou și mai lasă pe foc 10 minute.
5. Servește salata caldă de orez și morcovi cu fulgi de migdale deasupra.
Sugestie. Dacă nu-ți plac migdalele, înlocuiește-le cu bobițe de rodie, presărate deasupra salatei în momentul servirii.
Sursa reteta si foto: http://mayihavethatrecipe.com
400 g morcovi
250 g orez basmati
1 ceapă potrivită
2 linguri cu ulei + ½ linguriță
500 ml apă
1 ½ lingurițe cu sare
100 g stafide
5 linguri cu fulgi de migdale
Adaugă comentariu