Spală sfeclele în coajă și pune-le la copt în cuptorul deja încins. Lasă-le 60-70 de minute sau până ce dau semne că s-au înmuiat. Lasă-le să se răcorească și îndepărtează coaja, apoi feliază-le sau taia-le cubulețe, după gust.
Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie, aurește ceapa tăiată fin și adaugă usturoiul și ciupercile tăiate felii sau cubulețe. Lasă-le pe foc până scade zeama. Sărează și pipărează la final.
Într-un castron, pune sfecla, ciupercile, zeama de lămâie, sare și piper. Amestecă și presară pătrunjel verde. Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele și abia apoi servește.
Poza principala
Galerie foto
3 sfecle potrivite
500 g ciuperci proaspete
1 ceapă
2 catei de usturoi
1 lămâie
pătrunjel verde
sare, piper
ulei
Fie ca o servești drept garnitură, fie ca fel principal, salata caldă cu sfeclă și ciuperci este un preparat gustos și plin de vitamine.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu