Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata calda cu sfecla si ciuperci
Aperitive, salate, sosuri

Salata calda cu sfecla si ciuperci

Spală sfeclele în coajă și pune-le la copt în cuptorul deja încins. Lasă-le 60-70 de minute sau până ce dau semne că s-au înmuiat. Lasă-le să se răcorească și îndepărtează coaja, apoi feliază-le sau taia-le cubulețe, după gust.

Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie, aurește ceapa tăiată fin și adaugă usturoiul și ciupercile tăiate felii sau cubulețe. Lasă-le pe foc până scade zeama. Sărează și pipărează la final.

Într-un castron, pune sfecla, ciupercile, zeama de lămâie, sare și piper. Amestecă și presară pătrunjel verde. Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele și abia apoi servește.

Poza principala

salata_calda_515660545_mica.jpg

3 sfecle potrivite

500 g ciuperci proaspete

1 ceapă

2 catei de usturoi

1 lămâie

pătrunjel verde

sare, piper

ulei

Fie ca o servești drept garnitură, fie ca fel principal, salata caldă cu sfeclă și ciuperci este un preparat gustos și plin de vitamine.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE