1. Taie în cuburi mari, rustice, ardeii coloraţi. Cu cât sunt de mai multe culori, cu atât mai aspectuos va fi preparatul. Pentru un plus de dulceaţă, folosește ardei capia în loc de ardei gras roșu.
2. Taie în rondele morcovii și ceapa. Încinge într-o tigaie cele trei linguri cu ulei.
3. Pune toate ingredientele tăiate în tigaia cu ulei încins și călește-le timp de cinci minute.
4. Adaugă mazărea (poţi folosi si din cea congelată, care își păstrează prospeţimea și culoarea verzulie după ce o fierbi), sare și piper. Pune o jumătate de pahar cu apă și lasă totul la înăbușit.
5. La final, presară pătrunjel tocat și rozmarin, dacă-ţi place, și servește ca atare, cât preparatul este încă ușor călduţ, sau alături de grătar de pui sau pește.
Încearcă! Dacă îţi rămân resturi de la această salată, combinăle cu paste fierte al dente, adaugă ulei de măsline, condimentează cu busuioc și servește ca fel principal!
credit foto: © Marco Mayer – Fotolia.com
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 ardei portocaliu
400 g mazăre
2 cepe roșii
2 morcovi
3 linguri cu ulei
150 ml apă
sare, piper
rozmarin, pătrunjel
Supa crema de mazare si patrunjel
Adaugă comentariu