Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată caldă de quinoa și legume
Aperitive, salate, sosuri

Salată caldă de quinoa și legume

1.Pune apa pe foc și când stă să dea în clocot adaugă quinoa (poți folosi albă și roșie). Amestecă ușor, redu flacăra, acoperă și lasă să fiarbă 10-12 minute sau până când apa este absorbită de quinoa.

2.Între timp, fierbe buchețelele de conopidă 3-4 minute în apă, cât să rămână puțin crocantă, călește într-o lingură cu ulei dovlcelul și ardeiul tocate cubulețe. Separat, taie și roșia.

3.Pregătește sosul vinegretă din oțet, cimbru, un strop de sare și uleiul rămas. Amestecă bine.

4.După ce quinoa a fiert, aerează bobițele cu o furculiță, adaugă legumele și la final stropește cu sosul vinegretă. Servește imediat salata caldă de quinoa și legume.

 

Sugestie. Asemeni orezului, spală quinoa în câteva ape reci înainte de a o folosi.

 

Salată cu mere și nucă (Waldorf)

Poza principala

fotolia_58526721_subscription_xl-c_mariontxa_-_fotolia.com_mica.jpg

170 g quinoa

500 ml apă

1 dovlecel

1 ardei gras roșu

1 conopidă mică

1 roșie

1 lingură cu oțet

3 linguri cu ulei de măsline

1 linguriță cu cimbru

sare

 

Salata de anghinare si naut

Pentru prânz sau cină, pregătește salata caldă de quinoa cu legume: ușoară, plină de vitamine și minerale, dar și hrănitoare.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE