1.Pune apa pe foc și când stă să dea în clocot adaugă quinoa (poți folosi albă și roșie). Amestecă ușor, redu flacăra, acoperă și lasă să fiarbă 10-12 minute sau până când apa este absorbită de quinoa.
2.Între timp, fierbe buchețelele de conopidă 3-4 minute în apă, cât să rămână puțin crocantă, călește într-o lingură cu ulei dovlcelul și ardeiul tocate cubulețe. Separat, taie și roșia.
3.Pregătește sosul vinegretă din oțet, cimbru, un strop de sare și uleiul rămas. Amestecă bine.
4.După ce quinoa a fiert, aerează bobițele cu o furculiță, adaugă legumele și la final stropește cu sosul vinegretă. Servește imediat salata caldă de quinoa și legume.
Sugestie. Asemeni orezului, spală quinoa în câteva ape reci înainte de a o folosi.
170 g quinoa
500 ml apă
1 dovlecel
1 ardei gras roșu
1 conopidă mică
1 roșie
1 lingură cu oțet
3 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu cimbru
sare
Adaugă comentariu