Incalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti otetul, zaharul si anasonul intr-o tigaie si inabusiti-le la foc mic pentru 15 minute sau pana cand lichidul a scazut la jumatate.
Taiati partea inferioara a rosiilor (ca sa stea vertical). Infasurati fiecare rosie in cate doua felii de sunca si prinde-le cu scobitori. Puneti-le intr-o tava si stropiti-le cu ulei de masline. Potriviti de sare si piper. Coaceti pentru 20 de minute sau pana cand sunca s-a rumenit.
Rupeti mozzarella in bucatele deasupra unui platou, apoi taiati frunzele de busuioc, presarandu-le peste branza. Asezati rosiile calde, turnati sosul de anason si serviti cald.
100 ml otet balsamic
30 g zahar brun
2 bucati anason
2 rosii
4 felii sunca
15 ml ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat
150 g branza mozzarella
o mana frunze de busuioc
Adaugă comentariu