1. Pentru legume: Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
2. Puneti grupa 1 de legume intr-o tava, turnati ulei de masline si presarati usturoiul, ierburile sarea si piperul. Coaceti pentru 15 de minute, apoi adaugati pe deasupra grupa 2 de legume. Coaceti inca 15 minute.
3. Aranjati legumele intr-un castron si presarati frunzele de rucola.
4. Amestecati ingredientele pentru dressing apoi turnati peste salata si serviti.
Legume:
500 g legume grupa 1, taiate (morcov, dovleac, ceapa, cartofi dulci)
500 g legume grupa 2, taiate (sparanghel, fasole verde, varza rosie, conopida, broccoli, ciuperci)
15 ml ulei de masline
1 capatana usturoi
cateva fire de rozmarin si cimbru
sare de mare si piper negru
cateva frunze de rucola
Pentru dressing:
125 g migdale, nuci acaju sau nuci pecan
15 g seminte de floarea-soarelui, prajite
un praf de sare
1 catel de usturoi, zdrobit
1 ceapa verde, tocata
125 ml ceai de rooibos
15 ml ulei de masline
15 ml zeama de lamaie
Adaugă comentariu