1. Fierbe cartofii tăiați în apă cu sare și frunza de dafin. Lasă-i să se răcească.
2. Taie roșiile în cubulețe, scurge conserva de ton, mărunțește ceapa. Adaugă cartofii reci. Taie avocado în jumătate și scoate doar o parte din miez. Taie miezul în bucăți și pune-l laolaltă cu celelalte ingrediente tocate.
3. Sfărâmă peștii anșoa și adaugă uleiul treptat, amestecând ușor. Pune zeamă de lămâie după gust, usturoiul făcut pastă, sare și piper, mărar tocat fin. La final, presară câțiva fulgi de migdale.
4. Toarnă sosul peste salata de legume și ton, amestecă ușor ca să nu sfărâmi și umple avocado, apoi rade deasupra brânza sărată. Servește salata cu avocado de îndată.
2 avocado
1 cutie cu ton bucăți în ulei
100 g brânză telemea
2 cartofi
2 roşii
1 ceapă mică
1 foaie de dafin
Pentru sos
2 linguri cu ulei
2 pești anșoa
zeamă de lămâie
1 cățel de usturoi zdrobit
piper
sare
fulgi de migdale
mărar
Adaugă comentariu