Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată cu bulgur și dovleac
Aperitive, salate, sosuri

Salată cu bulgur și dovleac

1. Pune bulgurul într-un castron de ceramică și toarnă peste el o cană cu apă fierbinte. Amestecă, acoperă și lasă o oră la înmuiat. 

2. Curăță dovleacul de coajă și taie-l în cubulețe de 2 cm. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și un praf de sare și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins în prealabil pentru o jumătate de oră ori până s-a copt. 

3. După ce s-a răcorit, adaugă-l peste bulgur, deodată cu patru ardei copti, potrivit porţionat, și toarnă sosul vinegretă preparat din ulei, suc de lămâie după gust, sare și piper. 

4. Asezonează cu pătrunjel tocat mărunt și servește de îndată.

 

Salata de cuscus, dovleac si branza feta

Poza principala

salata_cu_bulgur_mica.jpg

1 cană bulgur

500 g dovleac

3-4 ardei copţi

1 lămâie

ulei de măsline

pătrunjel

sare

piper

 

Salata cu pui si ciabatta

Salata cu bulgur și dovleac este un preparat simplu, al cărui gust și aromă te trimit într-o excursie de malurile Bosforului.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.