1. Pune bulgurul într-un castron de ceramică și toarnă peste el o cană cu apă fierbinte. Amestecă, acoperă și lasă o oră la înmuiat.
2. Curăță dovleacul de coajă și taie-l în cubulețe de 2 cm. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și un praf de sare și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins în prealabil pentru o jumătate de oră ori până s-a copt.
3. După ce s-a răcorit, adaugă-l peste bulgur, deodată cu patru ardei copti, potrivit porţionat, și toarnă sosul vinegretă preparat din ulei, suc de lămâie după gust, sare și piper.
4. Asezonează cu pătrunjel tocat mărunt și servește de îndată.
Poza principala
Galerie foto
1 cană bulgur
500 g dovleac
3-4 ardei copţi
1 lămâie
ulei de măsline
pătrunjel
sare
piper
Salata cu pui si ciabatta
Salata cu bulgur și dovleac este un preparat simplu, al cărui gust și aromă te trimit într-o excursie de malurile Bosforului.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu