1.Pentru dressing, pune toate ingredientele într-un borcănel, închide-l ermetic și agită-l bine. Lasă-l câteva minute deoparte să se întrepătrundă aromele.
2.Feliază căpșunile, taie cubulețe brânzeturile și taie prosciutto în bucăți potrivite. Pune toate ingredientele într-un castron și toarnă deasupra dressingul.
3.Servește salata cu căpșuni și brânză gorgonzola imediat alături de felii de pâine prăjită.
Sugestie. Dacă folosești oțet balsamic, mai redu cantitatea de miere folosită la prepararea dressingului.
credit foto: © Maksim Shebeko – Fotolia.com
200 g căpșuni
2 mâini cu rucola
100 g brânză gorgonzola
100 g brânză brie
1-2 felii prosciutto
pentru dressing
2 linguri cu oțet de zmeură (sau balsamic)
2 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu ceapă tocată fin
1 ½ lingurițe cu miere
½ linguriță cu semințe de mac
sare
Căpșunile, beneficii si utilizari
Adaugă comentariu