1. Chiftelele de peste – Amesteca pestele cu ceapa, ierburile, painea faramitata si condimentele. Adauga piureul de cartofi si ouale si amesteca bine. Acopera cu folie si lasa la frigider timp de 30 de minute.
2. In acest timp, amesteca ingredientele pentru salata si amesteca bine. Pastreaza salata la rece.
3. Scoate amestecul de peste din frigider, ia cu lingura portii si ruleaza-le pana obtii bile rotunde. Pune aceste chiftele de peste intr-o tigaie cu faina si ruleaza-le pana se tapeteaza cu faina.
4. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste-le cate 5-8 minute, rotindu-le pentru a fi prajite egal pe toate partile. Scoate chiftelele de peste din tigaie si lasa-le pe hartie de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.
5. Chiftelele de peste se servesc impreuna cu salata si dressingul.
Chiftele de peste
250g merluciu fiert, fara oase
1/4 ceapa, rasa marunt
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura coriandru proaspat, tocat
4 felii de paine neagra, faramitata
1/2 lingurita de piper
1 cana de piure de cartofi
1 ou mare
faina pentru tapetare
ulei pentru prajite
Salata
400g de frunze amestecate de laptuca
1 castravete, taiat felii
250g de rosii, taiate in jumatate
Dressing de lamaie si mustar
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de vin alb
1 lingura de mustar
sare si piper
1/2 cana de ulei de masline
Adaugă comentariu