Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu ciuperci
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu ciuperci

  1. Spălați bucățile de carne și tăiați-o în fâșii.
  2. Curățați usturoiul și feliați-l.
  3. Combinați usturoiul cu bucățile de carne și lăsați la rece pentru 30 de minute.
  4. Curățați frunzele de salată și spălați-le.
  5. Tăiați-le în bucăți potrivite și distribuiți-le în 4 farfurii.
  6. Tocați eșalotele mărunt și feliați ciupercile.
  7. Spălați lămâia foarte bine apoi cu cuțitul de răzuit, decupați fâșii subțiri din coaja de lămâie, 1/2 din aceasta.
  8. Combinați ingredientele de la dressing și amestecați-le pentru a se omogeniza. 
  9. Potriviți gustul cu sare și piper și distribuiți dressingul peste cele 4 boluri pregătite cu salată.
  10. Adăugați deasupra coajă de lămâie, ceapă tocată și feliile de ciuperci.
  11. Într-o tigaie adăugați untul la încins și căliți amestecul de usturoi și carne. 
  12. Căliți carnea până când se rumenește.
  13. Scoateți usturoiul și condimentați carnea cu sare și piper după gust.
  14. Distribuiți carnea în farfuriile cu salată și serviți imediat.
  15. Presărați deasupra parmezan.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_cu_ciuperci_si_piept_de_pui.jpg

  • 400 g piept de pui 
  • 1 cățel usturoi
  • 1/2 salată verde
  • 2 mâini baby spanac
  • 1 radicchio
  • 2 eșalote
  • 250 g ciuperci
  • 1 lămâie
  • 40 g unt
  • sare
  • piper măcinat

Pentru dressing:

  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 linguriță oțet din vin alb
  • 1 lingură ulei 
  • 100 g smântână 
  • 100 g iaurt
  • sare
  • piper măcinat
  • 50 g parmezan, întreg
Creativitate în bucătărie pentru salate sățioase cu stil.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.