- Spălați bucățile de carne și tăiați-o în fâșii.
- Curățați usturoiul și feliați-l.
- Combinați usturoiul cu bucățile de carne și lăsați la rece pentru 30 de minute.
- Curățați frunzele de salată și spălați-le.
- Tăiați-le în bucăți potrivite și distribuiți-le în 4 farfurii.
- Tocați eșalotele mărunt și feliați ciupercile.
- Spălați lămâia foarte bine apoi cu cuțitul de răzuit, decupați fâșii subțiri din coaja de lămâie, 1/2 din aceasta.
- Combinați ingredientele de la dressing și amestecați-le pentru a se omogeniza.
- Potriviți gustul cu sare și piper și distribuiți dressingul peste cele 4 boluri pregătite cu salată.
- Adăugați deasupra coajă de lămâie, ceapă tocată și feliile de ciuperci.
- Într-o tigaie adăugați untul la încins și căliți amestecul de usturoi și carne.
- Căliți carnea până când se rumenește.
- Scoateți usturoiul și condimentați carnea cu sare și piper după gust.
- Distribuiți carnea în farfuriile cu salată și serviți imediat.
- Presărați deasupra parmezan.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 400 g piept de pui
- 1 cățel usturoi
- 1/2 salată verde
- 2 mâini baby spanac
- 1 radicchio
- 2 eșalote
- 250 g ciuperci
- 1 lămâie
- 40 g unt
- sare
- piper măcinat
Pentru dressing:
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1 linguriță oțet din vin alb
- 1 lingură ulei
- 100 g smântână
- 100 g iaurt
- sare
- piper măcinat
- 50 g parmezan, întreg
Creativitate în bucătărie pentru salate sățioase cu stil.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu