Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu creveti, cartofi si lime
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu creveti, cartofi si lime

  1. Amestecați într-un bol pătrunjelul tocat, sare, piper, coaja de limetă, zahărul, uleiul și sucul de limetă.
  2. Amestecați-le bine și lăsați bolul deoparte.
  3. Într-o oală cu apă, fierbeți cartofii timp de 10-15 minute, scurgeți-i și lăsați-i deoparte.
  4. Răsturnați cartofii într-un bol peste care adăugați ceapa verde și jumătate din amestecul pregătit anterior.
  5. Lăsați cartofii să se marineze pentru 2 ore.
  6. Plasați creveții într-un vas cu apă clocotită și lăsați-i să stea așa pentru 3-5 minute.
  7. Îndepărtați cozile creveților și plasați-i într-un bol, apoi adăugați trei sferturi din emulsia pregătită.
  8. Acoperiți și lăsați la marinat 2 ore.
  9. Așezați frunzele de salată într-un bol, adăugați avocado feliat și roșia, creveții și cartofii, apoi stropiți cu restul sosului. 

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

salata_cu_creveti_si_lime.jpg

  • 1 legătură pătrunjel, tocat
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 1/2 linguriță coajă limetă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 150 ml ulei 
  • 120 ml suc limetă
  • 600 g cartofi, tăiați în sferturi
  • 2 linguri ceapă verde tocată
  • 450 g creveți 
  • 1 avocado feliat
  • 1 roșie, tăiată felii
  • frunze de salată
Creveți și cartofi marinați și aromatizați, combinați cu frunzele de salată preferate și avocado.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE